logo
Adriaan Bertens

Adriaan Bertens

‘Onze samenleving kan veel speelser, organischer en socialer. Wat ontbreekt is een sterk verbonden zijn in een samen.’

Aanbod
– “Canto Ostinato”: muziek en gesprek over ontvankelijk zijn, overgave en samenspel
– “Van kudde naar geest”: presentatie over nieuwe verbondenheid en sociale duurzaamheid
– begeleiden en bouwen aan een HEART: “Highly Effective Affective Reflective Team”
– workshadowing & coaching

• maatwerk rond organisatieleren en U-transities
• gedegen, praktisch sparren rondom organisatie- aanpak
• knopen helpen ontwarren in teams, maatschappen en bij initiatiefgroepen

Contactgegevens
Neem contact op met Adriaan Bertens

Profiel
Adriaan Bertens (LinkedIn profiel) zat op een gewoon lyceum in Tilburg waar Adriaan Bertens als experiment in 1968 als eerste het vak ‘personal development’ kreeg. Dat hield in: oefening in presenteren. Vanaf dat moment was Adriaan Bertens verkocht. Als logopedist, stottertherapeut en spreker over maatschappelijk relevante onderwerpen geeft Adriaan Bertens veelvuldig presentaties. Ook geeft Adriaan Bertens les in presenteren.

Adriaan Bertens is een zondagskind, getuige de wendingen op zijn levenspad. Op een goede dag leerde Adriaan Bertens werk van Scott Peck kennen, psychiater en theoloog. Adriaan Bertens is daarna opgeleid door de ‘foundation for community encouragement’, een voorloper van wat nu Nieuw W!J genoemd wordt. Adriaan Bertens verwerkte dit in zijn huidige presentatie ‘van kudde naar geest’.

Na zijn opleiding tot proces-facilitator klopte Unilever Nederland bij Adriaan Bertens aan voor ‘meer hart en ziel’ op de werkvloer. Adriaan Bertens is daar vele jaren actief geweest. Het was de uitdaging van Adriaan Bertens om een vorm te vinden voor verbondenheid op de werkvloer die tot zijn recht komt in een taakgerichte omgeving. Met hulp van inspirerende partners is dit gelukt in het teamontwikkelingsconcept HEART. Een teamconcept met spirituele uitgangspunten. Zeer bruikbaar voor de taakgerichte mens en organisatie.

De vraag die Adriaan Bertens drijft is de vraag: ‘Wat wil nu gekend worden?’. De theorie ‘U’ van Otto Scharmer is hem dan ook op het lijf geschreven.