logo
Ramo de Boer

Ramo de Boer

Opmerkelijk hoe weinig aandacht we geven aan het bewust trainen van onze geest, en hoeveel we worstelen met de gevolgen daarvan.

Aanbod
Het aanbod van Ramo de Boer (LinkedIn profiel) is:

Lezingen

– De Kracht van Aandacht
– De Zin en Onzin van Meditatie;
– Aandacht in Relaties;
– Zingeving als middel en doel;
– Geloof als Functie van de Geest;
– Van Narcisme naar Altruïsme;
– Verslaving als Pad naar Vrijheid

Trainingen
– Mindfulness & Meditatie;
– Mindful Actie & Communicatie (in-company)
– Iedereen is een Leider! (in-company)
– Het spirituele pad;
– Verslaving als pad naar vrijheid

Contactgegevens
Wilt u contact met Ramo de Boer of meer informatie over Ramo de Boer? Mail nu naar info@bezielendesprekers.nl of 06 46200281

Profiel
Ramo de Boer (1957) schoolde zich aanvankelijk als vormgever in zilversmeden en beeldhouwen.  In 1980  vertrok hij naar India, met als doel antwoorden te vinden op existentiële vragen als “wie ben ik, wat wil ik en wat doe ik?” Zijn professionele ontwikkeling zette hij na terugkeer voort met een tweejarige opleiding Lichaams- gerichte Therapie. Daarna een 4-jarige opleiding Gestalttherapie, waarin gewaarzijn een centrale rol speelt. Later studeerde hij aan de OU filosofie en (organisatie)psychologie. Van 1997 tot 2014 beoefende hij  ondermeer meditatie in de Nyingma school van het Tibetaans Boeddhisme (Rigpa). Dit onderricht, en in het bijzonder dat over Dzogchen (directe realisatie) en Lojong (trainen van de geest,) is een leidraad geweest in zijn spirituele ontwikkeling en beoefening.

Werkervaring
Vanaf 1985 werkt Ramo als therapeut, coach en trainer. Van 2000-2009 was hij verbonden aan MultidiMens, opleidingsinstituut voor gestaltherapeuten en -coaches, als staflid, docent en opleider. Ook werkte hij als freelance managementtrainer bij het GITP. Hij ontwikkelde vele trainingen op het snijvlak van psychotherapie en spiritualiteit. Zijn klanten zijn hoger opgeleide individuen en paren met vragen of problemen op het gebied van zingeving, verslaving, relaties, werk en spiritualiteit. Daarnaast begeleidt Ramo de Boer teams in organisaties. De laatste jaren richt hij zich op het geven van trainingen in meditatie & mindfulness, leiderschap en zingeving. De centrale thema’s in zijn persoonlijk- en werkleven zijn zingeving, aandacht en kwaliteit van bewustzijn.

Zijn bedrijf MindConsult is gevestigd in het oude centrum van Utrecht.

Achtergrond artikelen
In 2013 publiceerde hij zijn eerste boek De Kracht van Aandacht – Kleine Gids voor het Trainen van je Geest. Voor blogs over leiderschap, meditatie, zingeving en persoonlijke ontwikkeling klik hier. verwacht wordt: (werktitels)  “Gezond Verstand – Wijsheid voor Dagelijks Gebruik,” (2015)  en “Voorbij Geloven – Geloven als functie van de Geest..” (2016).