logo
Hella van den Elshout

Hella van den Elshout

Vind de Socrates in jezelf

Aanbod

* Socratisch gesprek

Er spelen in organisaties en in ons leven vaak ingewikkelde vragen. In een socratisch gesprek zoeken we antwoorden op deze vragen door het voeren van een geregisseerde dialoog. Door de methode vindt een groep of team een manier om zonder discussie, zonder strijd, zonder winnaars samen een vraag te onderzoeken en samen op te denken naar praktisch gedeeld inzicht.

* Ethiek als bindmiddel

Dit is een verkorte vorm van het socratisch gesprek. We onderzoeken een lastige beslissing: wat is in dit geval goed om te doen? We maken een aantal verdiepingsslagen die in een regulier overleg niet aan de orde komen. Daardoor krijgen we meer inzicht, kunnen we antwoorden delen en weten we wat ons te doen staat in dat specifieke geval.

*Teamuitjes Plus!

Teamuitjes met plezier, verdieping en zingeving.

– Promenade Pensante: socratisch wandelen: een gezonde geest in een uitgewaaid lichaam

– Diner Pensant: een ijzersterke socratische combinatie: een goed gesprek met lekker eten.

Contactgegevens
06-19473085 | info@VandenElshout-Selection | vandenelshout-selection.nl

Profiel
Hella van den Elshout (LinkedIn profiel) (1963) is filosoof (wijsbegeerte 1988). Hella van den Elshout was een van de pioniers die de socratische methode in Nederland ontwikkelde. Hella van den Elshout biedt met de socratische dialoogmethode al ruim twintig jaar een alternatief voor debatten en discussies. Het vijf jaar runnen  van een wandelpension in de Franse Pyreneeën inspireerde Hella van den Elshout tot het ontwikkelen van praktische filosofieprogramma’s als Diner Pensant en Promenade Pensante. Deze laatste vorm zet Hella van den Elshout ook in voor individuele gesprekken rond keuzes en levensvragen.

Alle programma’s van Hella van den Elshout zijn gericht op verbinding en het vinden van praktische wijsheid: zoekend vanuit concrete ervaringen naar antwoorden op vragen, waarbij de socratische weg van zoeken het inzicht vanzelf vormt.

Een greep uit teams waarmee Hella werkte: met rechters, wegenbouwers, artsen, vuilnismannen, architecten, marechaussees, juristen, secretaresses, politie- en defensiemedewerkers, docenten, studenten, pedagogen, ambtenaren, wethouders, burgemeesters, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en vertrouwenspersonen.

Hella publiceerde in Het socratisch gesprek, Morele oordeelsvorming en de integere organisatie, Jonge denkers over grote religies (jodendom)