logo
Jos van Genugten

Jos van Genugten

Een authentiek mens kent zijn diepste verlangen en leeft ernaar. 

Aanbod
Leergang spiritueel leiderschap
– Seminar spiritueel leiderschap, twee dagen voor leidinggevende
– Lezingen spiritualiteit in het dagelijks leven
– Persoonlijk leiderschap en spiritualiteit, zie ook  www.anselmgrun.net

Contact
jos@delevensboom.net &|nbsp;www.delevensboom.net |
06 51509680

Profiel Jos van Genugten
Jos van Genugten (LinkedIn profiel) heeft Theologie gestudeerd. Daarnaast is Jos van Genugten geschoold in communicatie en spiritualiteit. Jos van Genugten heeft veel ervaring opgedaan met leiderschapsontwikkeling in verschillende organisaties. In Duitslang volgde Jos van Genugten bij Anselm Grün de leergang Spiritueel Leiderschap en heeft deze bewerkt voor Nederland. Samen met Mirjam Dirkx geeft Jos van Genugten cursussen onder de naam De Levensboom.

Centrale vragen bij spiritualiteit zijn volgens Jos van Genugten: waar kom ik vandaan; waar ga ik naartoe; in welke richting ontwikkelt mijn leven zich; in welk verband wil ik leven en werken en wat ervaar ik als de grond van mijn bestaan. Deze laatste vraag kan beschouwd worden als de zoektocht naar de uiteindelijke werkelijkheid die God genoemd wordt.

Wie zich met deze vragen op weg begeeft en zichzelf wil vinden in het licht van zijn/haar oorsprong, zal groeien in authenticiteit. In dit proces van zelfwording ontsnapt een mens aan de verleidingen van het ego: bezit, macht en succes. Een authentiek mens heeft weet van zijn diepste verlangen en leeft ernaar.

Een authentiek leider zal dit verlangen ten goede laten komen aan de mensen voor wie hij/zij verantwoordelijkheid draagt. Zijn/haar leiderschap uit zich in dienstbaarheid. Niet het eigen ego staat centraal, maar de kracht en creativiteit van elke medewerker.

Een authentiek leider verbindt zich niet alleen met de doelen van de organisatie, maar ook met de mogelijkheden van individuele mensen zonder zijn/haar eigen verlangen geweld aan te doen. Door bezieling creëert hij/zij openingen en handelt in overeenstemming met zijn/haar diepste kern.