logo
Jeroen Jeroense

Jeroen Jeroense

Zonder passie geen leven

Aanbod
Lezing en workshops over: Kerk als klooster, Levenskunst, De kunst van het luisteren.
Discussieleider: theologisch thema en of spiritualiteit

Contact
Wilt u contact met Jeroen Jeroense (LinkedIn profiel) of heeft u vragen over uw organisatie? Mail dan naar info@bezielendesprekers.nl of bel 06 46200281

Profiel
Na de Pedagogische Academie in Middelburg studeerde Jeroen theologie in Utrecht en promoveerde Jeroen Jeroense op het maatschappelijk theologisch debat in de theologie van Arend Th. Van Leeuwen. Vervolgens deed Jeroen Jeroense nog een master pastorale theologie in Nijmegen en rondde Klinisch Pastorale Vorming af. Jeroen Jeroense werkt momenteel als pastor bij de Protestantse Gemeente te Elst.

Jeroen is lid van de stuurgroep Op Goed Gerucht, een landelijke werkgemeenschap van theologen die op zoek zijn naar meer creativiteit, lef, spiritualiteit en humor in de kerk. Als lid van de stuurgroep organiseerde Jeroen Jeroense studiedagen georganiseerd met thema’s als: ‘Predikant in maatschap’, ‘Geloof en Cultuur’, ‘Theologie in een tijd van onbehagen’.

Al jaren is Jeroen geïnteresseerd in het brede onderwerp ‘spiritualiteit’. Aan het Titus Brandsma Instituut volgde hij colleges spiritualiteit en geestelijke begeleiding die inzicht gaven in het brede veld van het ‘god-menselijke betrekkingsgebeuren’. Verdiepte zich met name in  theologen als Martin Buber, Emmanuel Levinas en Simone Weil.

Een kleine greep uit zijn publicaties
– Pamflet ‘De kerk als klooster’ bij uitgeverij Narratio. 2007 Inmiddels is de eerste druk, 1500 exemplaren, uitverkocht. De tweede druk is uit.
– Woord op zondag, Levenskunst, Narratio 2010
– God is hier en nu, een moderne spiritualiteit, Narratio, 2010
– Met het oog op God. Gebed in beeld. Boekencentrum,1999