logo
Joke Litjens

Joke Litjens

‘Mensen die willen werken aan hun ziel hoeven niet allemaal af te reizen naar Santiago de Compostella, Israël of Rome.’

Aanbod
– Trainingen, bezinningsdagen, retraites en workshops voor organisaties, groepen, congregaties en parochies
– Dagvoorzitterschap
– Geestelijke begeleiding voor individuele mensen
– Pelgrimsreizen naar Israël, Rome en Santiago de Compostella voor individuele mensen

Contactgegevens
info@werkplaatsvoordeziel.nl  &|nbsp;06-36124607

Profiel
Joke Litjens (LinkedIn profiel) studeerde na haar middelbare school theologie aan de universiteit van Tilburg. Daarvoor studeerde zij aan de Sociale Academie in Breda, deed Joke Litjens de klinische pastorale vorming in Amersfoort en verschillende media trainingen.

Joke Litjens geeft  lezingen en workshops en organiseert retraites, allemaal onder de noemer ‘Werkplaats voor de Ziel’. Daarnaast leidt Joke Litjens (60) samen met oud-mediapastor Peter Denneman pelgrimsreizen naar Israël. Met Rome-kenner Stijn Fens gaan de reizen naar de Italiaanse hoofdstad en met Sjaak van der Worp een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. ‘Allemaal voedsel voor je ziel’, zoals Joke Litjens zelf zegt.

Met ‘Werkplaats voor de Ziel’ ga je niet zomaar op reis. Er moet een verdiepende en inspirerende laag in zitten. Spiritualiteit en bezinning komen duidelijk om de hoek kijken tijdens haar reizen. Joke Litjens zorgt ervoor dat de deelnemers een totaal andere beleving van Rome of Israël krijgen dan wanneer ze als toerist alleen maar met hun fototoestel in de hand overal langs vliegen.

Workshops
Joke Litjens zorgt in het kader van ‘Werkplaats voor de Ziel’ voor genoeg activiteiten in eigen land, zoals retraites en workshops. “Door mijn verschillende werk- en levenservaringen en de velerlei cursussen die ik gevolgd heb, zit er veel in mijn ‘rugzakje’ dat ik kan gebruiken om mensen dát te geven wat ze nodig hebben. Als je in chaos verkeert is het fijn als iemand je even de weg wijst, als er een handvat wordt aangereikt. Als dat vanuit liefde en geloof gebeurt voelen mensen zich veilig.”

Aan de slag
Bij  de verschillende workshops brengt Joke Litjens structuur aan in het programma en doet oefeningen met mensen waarmee ze zelf aan de slag kunnen. “Ik maak ruimte voor groepsmomenten zodat de groepsleden op een prettige manier ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Bij de retraite ligt het accent niet op de groep, maar juist op de individuele deelnemer. Het meedoen aan een retraite is een diepgaand proces. Daarom voert Joke Litjens vooraf met iedereen een persoonlijk gesprek om te kijken of het een geschikte vorm is om jezelf te onderzoeken.”

Mediapastor
Joke Litjens heeft in de loop der jaren veel krediet opgebouwd met haar presentatiewerk op tv en als mediapastor.Daar leidde Joke Litjens multimediale projecten rond bidden, media, vasten en levenskunst. Luister hier naar het laatste interview met Joke Litjens op RKK, augustus 2013.