logo
Huub Oosterhuis

Huub Oosterhuis

Nieuw zal de wereld zijn waar geen mens meer een ‘vernederd, geknecht, verlaten en verachtelijk wezen’ is. Dat zal een beschaafde wereld zijn. 

Aanbod
Huub Oosterhuis geeft lezing en toespraken.

Contactgegevens Huub Oosterhuis
Wilt u contact met Huub Oosterhuis (Wikipedia) of meer informatie over Huub Oosterhuis (zijn boeken)? Mail nu naar info@bezielendesprekers.nl of bel: 06 46200281.

Prijsopgave
Wilt u op uw gemak de prijzen van Huub Oosterhuis (Preekprijs) als spreker doornemen? Vraag hier meer informatie op over Huub Oosterhuis voor een lezing of toespraak.

Profiel
Huub Oosterhuis (1933) studeerde wijsbegeerte, Nederlandse taal- en letterkunde en theologie. In 1964 werd Huub Oosterhuis tot priester gewijd. Vanaf 1965 is Huub Oosterhuis verbonden aan de Amsterdamse Studentenekklesia.
Sinds eind jaren vijftig schrijft en publiceert Oosterhuis met grote regelmaat teksten: liederen en gebeden voor een nieuwe Nederlandse liturgie, theologische essays en vrije poëzie.
In 1980 begon Oosterhuis met de Stichting Leerhuis & Liturgie. Huub Oosterhuis was vijftien jaar hoofdredacteur van Roodkoper, tijdschrift voor religie, cultuur en politiek, en inspirator van het Messiaans Beraad.
In de jaren zeventig was Huub Oosterhuis initiatiefnemer en inspirator van ‘Poëzie Hardop’, voorstellingen waarin poëzie van een dichter werd gezongen en voorgedragen.
In 1972 richtte Huub Oosterhuis de Populier op, centrum voor politiek (waaruit De Balie is voortgekomen) en in 1989 De Rode Hoed, centrum voor cultuur, religie en politiek.
In 1998 nam Huub Oosterhuis de zilveren medaille van de Stad Amsterdam in ontvangst en in 2002 ontving Huub Oosterhuis een eredoctoraat voor zijn liturgische teksten van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 was Oosterhuis lijstduwer voor de Socialistische Partij (SP) en ontpopte Huub Oosterhuis zich als een groot pleitbezorger van het ‘Generaal Pardon’, dat mede door zijn inspanningen direct na de verkiezingen op de politieke agenda kwam.
In februari 2011 opende op initiatief van Huub Oosterhuis het centrum voor debat, bezinning en poëzie De Nieuwe Liefde.