logo
Holkje van der Veer

Holkje van der Veer

Verlangen als antwoord

Aanbod van Holkje van der Veer

– Levenscursussen voor ‘mensen met een bijzonder lichaam’.

– Trainingen aan werkers in de gezondheidszorg

– Lezingen en trainingen aan patiëntenorganisaties

Lezingen over: Spiritualiteit in de dagelijks leven. Uit de leerschool van de dominicaanse kloostertraditie.

Contactgegevens Holkje van der Veer
Wilt u contact met Holkje van der Veer? Mail nu naar info@bezielendesprekers.nl of bel 06 46200281

Prijsopgave
Wilt u op uw gemak de prijzen van Holkje van der Veer als dagvoorzitter of discussieleider doornemen? Vraag hier meer informatie op over Holkje van der Veer als spreker.

Profiel Holkje van der Veer

Holkje van der Veer (1960) wordt sinds de verschijning van haar boek Verlangen als antwoord  de ‘hipste non’ van Nederland genoemd. Holkje van der Veer is een vrijgevochten Amsterdamse, studeert in de jaren tachtig aan de sociale academie en doet daarna een studie theologie. Ze loopt stage in het dominicanenklooster in Zwolle, waar ze veel inspiratie vindt. Ze wil graag deel uitmaken van de dominicaanse gemeenschap. In 1996 treedt Holkje van der Veer  toe als dominicanes en woont daar 25 jaar.

In het boek “Verlangen als Antwoord, mijn weg met de dominicaanse traditie” gaat Holkje van der Veer  op zoek naar sporen van God in het Dominicanenklooster. Ze schrijft over haar ontdekkingsreis, over hoe en wanneer ze  met de orde en het klooster in Zwolle in aanraking is gekomen en waarom ze zich er zo thuis voelt. Op een praktische en inzichtelijke manier brengt ze onder woorden wat volgens haar Dominicaanse spiritualiteit is en waarom het  nog altijd zeggingskracht heeft voor mensen van vandaag.. Via kleine inkijkjes in haar eigen, persoonlijke, leven maakt ze duidelijk hoe deze spiritualiteit in mijn leven vorm en inhoud krijgt.”
Holkje van der Veer vindt het belangrijk om ook anderen te inspireren. In haar boek tref je aan het einde van ieder hoofdstuk indringende reflectie vragen aan die uitnodigen om met anderen in gesprek te gaan.Holkje van der Veer leeft in een afwijkend lichaam. Holkje van der Veer heeft een kromme rug, armen en benen als slungelige staken en is bijziend.’ Holkje van der Veer draagt een boodschap uit van hoop.

Holkje van der Veer in de media: dit is de zondag, non met een lastig lichaam. 13 oktober 2013. Lees hier het blog met Holkje van der Veer.“Verlangen als antwoord” Ten Have 2013.
In maart 2016 is het nieuwste boek van Holkje verschenen: Veer-kracht.
Kijk  naar de uitzending van De Verwondering met Holkje van der Veer (januari 2016)