logo
Kees van der Zwaard

Kees van der Zwaard

Leve de verbeelding

Aanbod

Theater op maat, aansluitend bij een symposium of studiedag
Theatrale introductie van het thema of afsluiting. Door het thema theatraal neer te zetten, ontstaat er speelruimte voor de deelnemers aan de conferentie. Kees van der Zwaard (LinkedIn profiel) is de hele dag aanwezig om de dag te verwerken in een – relativerende, kritische, ontroerende en inhoudelijk relevante – mix van improvisaties, verhalen en liedjes.

Op maat geschreven voorstelling. Bijvoorbeeld:
– De maker en het beeld: een poëtische, clowneske parabel over samen leven met een beperking.
– Hier sta ik – dansen en vechten met Maarten Luther. Een muzikale monoloog gemaakt ter gelegenheid van het 400-jarig jubileum van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Utrecht
– Een theaterwandeling in opdracht van het vormingscentrum Geestelijke verzorging van het Ministerie van Defensie, door het landhuis Beukbergen, waarin op diverse plaatsen figuren uit de rijke historie van het pand opduiken.

Verhalen vertellen
Verhalen maken, beeldend vertellen, verschillende verhaalvormen – het kan allemaal aan bod komen in deze workshop. Toepassing op een specifiek werkveld zoals zorg en onderwijs is mogelijk.

Theaterproductie over Alzheimer, Alzh… enzo…
Een intieme theaterproductie, zeer geschikt om te spelen bij u in uw instelling. Kijk de trailer en volg via facebook de laatste ontwikkelingen.

Contactgegevens
Wilt u contact met Kees van de Zwaard of meer informatie over hem? Mail nu naar info@bezielendesprekers.nl of bel 06 46200281

Profiel
Kees van der Zwaard (1962)  is van huis uit theoloog. Kees van der Zwaard werkt sinds 1998 freelance als schrijver en theatermaker en speelde tot nu toe solo-voorstelling, variërend van een toneelmonoloog tot kleinkunst. Zijn laatste twee voorstellingen speelt Kees van der Zwaard momenteel door heel Nederland: De broer van Job – een muzikale monoloog over leven met verlies en: hier sta ik – dansen en vechten Maarten Luther. 

Kees van der Zwaard treedt regelmatig op bij studiedagen en symposia. Zijn specialiteit is maatwerk: een inhoudelijk relevante theatrale bijdrage – relativerend, kritisch, ontroerend. Zowel voorbereid, als geïmproviseerd. Opdrachtgevers zijn:  zorginstellingen, christelijke organisaties

Kees van der Zwaard schrijft toneelteksten voor anderen. Bijvoorbeeld:
– De kindervoorstelling ‘ik was, jij was’  in opdracht van NM Kamp Vught, die Kees van der Zwaard ruim 500 keer speelde voor meer dan 50.000 kinderen.
– De monoloog van een Bosnië veteraan  ‘AF – terug naar Srebrenica’, gespeeld door gouden-kalf-winnaar Cees Geel .

Verder ontwikkelt Kees van der Zwaard graag theater op locatie. Kees van der Zwaard schreef o.a. ‘Looptijd’ voor Lek-Art en ‘Klei’, een community-art project en ‘NATLAND’, een multi-cultureel theaterproject aan de Waal (regie Gerard Evers).

Ook maakt Kees van der Zwaard theater met jongeren: ‘En wat dan…’, overleven na genocide; een dialoog tussen een moslimvrouw uit Srebrenica en een joodse man na Auschwitz (regie: Attila Bellus); ‘No More’ over het conflict tussen Rooms-Katholiek en Protestant in Noord-Ierland (regie: Gerard Evers).
Als schrijver/regisseur maakte Kees van der Zwaard ‘Nie Swart Nie Wit Nie’, met jongeren uit Culemborg en Manenberg – Zuid-Afrika en ‘jouw land, mijn land’, over het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

Hier kunt u een impressie zien van een voorstelling van Kees van der Zwaard.